Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Escriptors

 
A continuació us oferim un recull de llibres d'autors que viuen a Vilamitjana o en parlen

losrelatosdelpuente.jpg

"Los Relatos del Puente"

Títol: Los Relatos del Puente

Autor: Salvador Carracedo Dapena

Nascut a Porto de Sanabria (Zamora) es, entre altres coses, Llicenciat en Filologia Anglesa per la UB i titulat en Magisteri.  La seva vida professional ha estat dedicada a l'ensenyament, en el sector públic i privat des de la ESO, passant per la Formació Professional i el Batxillerat i cooperacions a la Universitat. Ha rebut un premi per la memòria "Buenas tardes Inglaterra", i ha participat a l'antologia de relats "Qué me estás contando", del Grup Aula d'Escriptors de Gràcia de Barcelona.

Editorial: Ediciones Carena

Mig centenar d'històries ben estructurades, prenent com a eix un pont, ja sigui com a punt de partida o d'arribada o com un lloc de trobada. Allà es reviu, amb naturalitat o amb reserves, el que va succeir als veïns de Porto Cuesta i els seus voltants. Mostra un món en què el narrador ens descobreix uns personatges que lluiten per la vida, sovint amb sentit de l'humor, però també amb desvergonyiment i calfreds amb ressons de Fuenteovejuna.

salvador.jpg

 

 

 

vilamitjanallibre.jpg

"Vilamitjana"

 

Títol: Vilamitjana

Autor: Josep Leon Colomina

L’autor, a l’escriure aquestes pàgines, ha volgut assegurar la pervivència de la memòria de la vila de Vilamitjana, dels fets i testimonis pretèrits més rellevants que hem trobat disseminats en llibres i documents, i dels records tramesos oralment que li han confiat els veïns.

Hi trobareu una descripció de l’antic terme i de les restes arqueològiques del poble antic. També hi ha un repàs històric que arrenca amb el Comtat del Pallars (1011-1191) i arriba fins a la seva agregació al municipi de Tremp (1972), remarcant els diferents marcs de relació i de pertinença tals com: el domini eclesiàstic del deganat de Tremp, la relació jurisdiccional amb la Mitra d’Urgell (XIV-XIX), la Sotsvegueria de Pallars (XIII-XVIII), el Corregiment de Talarn (XVIII-XIX) i d’una manera particular l’entitat “Honor de Galliner”, que tenia per capital Vilamitjana i que aplegava els pobles de Montesquiu, Galliner, Puigdelanell i la mateixa Vilamitjana (segles XV-XVIII). Així com unes ressenyes que escrigueren autors tan acreditats com Pascual Madoz i Ceferí Rocafort, i un document valuós, únic i autòcton, que fa 220 anys va escriure l’Ajuntament de Vilamitjana en resposta a un interrogatori de 146 preguntes que els havia adreçat el magistrat i viatger espanyol, l’ il·lustrat senyor Francisco de Zamora.